voFCE 1.2f

Názor na software voFCE

• 8. 8. 2013 14:52

kl (neregistrovaný)

Já znám tento program z dávné doby a mimojiné si vzpomínám, že to nebyl freeware. Ale to je taky nápad, chtít peníze za program pro studenty. V době, kdy jsem to začal řešit, jsem všechny podobné programy odinstaloval (pokud jsem je vůbec instaloval), takže jsem o tomto programu dobrých 10-15 let neslyšel (openoffice  udělá podobnou službu i když ne tak komfortně). Tak teď, když to má být freeware jsem to nainstaloval a hned při instalaci varování na copyright a international law (proboha, proč nemůže být instalátor českého programu česky - možná že by ty hemzy i někoho zasáhly), ale ty bejvaji i u open source GPL programů. Tak si tak čtu nápovědu a koukám, vypadá stejně, jako si ji pamatuju a píše se tam o ceně tři stovky. Tak nevim, je to freeware, neni to freeware?

Ale proč jsem začal psát je to, že si pamatuju, že program padal (resp. nepadal ale vytuhával, a víte jak blbě se ukončovali neposlušné programy ve win95) když se objevilo něco, co nejde spočítat (tangens 90°, nula ve jmenovateli), a program se do toho trefil. Zdá se, že tato verze to už nedělá. Přišlo mi tehdy docela pitomé, že matematický program nemá ošetřenou takovou blbost.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.