Oracle VM VirtualBox 7.1.20

Názor na software Oracle VM VirtualBox

• 29. 4. 2009 17:42

Charla (neregistrovaný)

Při instalaci se zobrazí hlášení, že z důvodu instalace přídavků pro hostitelské síťové adaptéry bude síť na chvíli odpojena a adaptéry resetovány. Co po resetu vymyslí Visty, to už je jiná.

Co se týče 3D akcelerace, mám ten dojem, že ještěr stále není dotažená do konce, ještěr nedávno se jednalo o experimentální featurku. Zatím podporuje pouze nějaké to základní OpenGL, rozhodně bych na VBoxu nehrál 3D hry, na to to imo není stavěné a ještěr nějakou dobu nebude, neb bude chybět celá škála potřebných 3D funkcí, navíc emulovat grafickou kartu včetně sady jako 3D now a podobně není tak jednoduché a vyžaduje to velké nároky na zdrojový systém, vezměme si dobrý příklad z emulátorů Nintenda 64, které samo o sobě není některak výkoné, ale k jeho slušné emulaci potřebujete stolní pc zhruba o 2,5x větším výkonu.

Co se týče aktualizace, já  narazil na jiný problém, nejde minainstalovat. Vždy po validaci instalačního skriptu a smazání starých souborů se napíše jenže nastala chyba a akce se roll-backne.Nějak se mi zatím nezadařilo přijít na příčinu a řešení.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.