Total Commander 11.03

Názor na software Total Commander

• 11. 7. 2005 1:50

Tom (neregistrovaný)
    Vážení pánové, vážené dámy. Mám dojem, jako byste právě přiletěli z jiné planety. Z planety, kde se distribuční společnosti chovají k uživatelům více lidsky, než u nás. Rád bych Vás tedy všechny přivítal na Zemi a seznámil Vás se zdejšími podmínkami.
    Crackování a kopírování sw všeho druhu je zcela pochopitelně běžnou záležitostí. Ne, že bych z toho měl radost, ale ať se na to dívám z jakékoliv strany, jiná možnost mě nenapadá. Zkuste někdy to stejné, co jsem dnes udělal já: spočítal jsem celkovou cenu za os, a všechny daší aplikace, hry,... Zkrátka veškerý sw, který používám (nepočítám v to programy, ktéré mi leží ve stole a použiji je 1x za rok). Když jsem se zastavil na čísle 127 490,-Kč s DPH, udělalo se mi poněkud nevolno, zvláště, když jsem si uvěomil, že do toho nejsou započteny další aktualizace a podobné výdaje. Vaší ekonomickou situaci neznám, je však zřejmě velmi dobrá, neboť já bych pro takovou investici jen těžko hledal prostředky.
    Pro Vás je evidentně "dobrý pocit" z odměnění programátora doslova k nezaplacení. Bohužel neoprávněně, jelikož z Vaší kapsy nejde podpora k programátorům, nýbrž právě k distribučním firmám, reklamním společnostem a dalším článkům řetězce. Samotný programátor obdrží nepatrnou část ceny. Je to fakt, který nemohu tolerovat.
    Proto se obávám, že dokud pozemské vývojářské firmy nezmění distribuční politiku, nebude se ani situace s kupováním licencí ubírat lepším směrem.
    Všeny Vás zdravím a doufám, že se na Vaši planetu také brzy podívám.

PS: Příspěvek našeho zahraničního mimozemšťana mi ani nestojí za komentář.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.