Total Commander 11.03

Názor na software Total Commander

• 6. 4. 2007 5:50

Divá Bára (neregistrovaný)
    > Navíc sis ho nejspíše odečetl z daní, tudíž jsme ti ho stejně vlastně zaplatili na daních my ostatní nepodnikavci.

Tak tahle věta, ta by se asi měla už konečně zapsat zlatým písmem do českých dějin. Opravdu by mě zajímalo, kterej kretén s ní přišel poprvé.

Takže jak to vlastně je:
    1) Podnikám, tedy vytvářím pro sebe nějaký _hrubí_ zisk.
    2) Z tohoto_hrubého_ zisku použiji část na to, abych si pořídila potřebné prostředky k tomu, abych mohla podnikat, tedy vytvářet zisk (elektřina, software, počítač(e), nájem, papír, případně mzdy zaměstnancům a pod.) Tuto položku si odečítám z daní.
    3) Zůstane mi čistý zisk
    4) A ten kurva fix pak zdaním!

A teď mi ty nádhero řekni, kde si mi zaplatil jednu jedinou korunu na to, abych si mohla pořídit třeba ten SW, který jsem si odepsala z daní?

Ještě ti to spočítám jinak - řekněme jen od oka pro názornost, že:
    Vyfakturuji za rok 1.000.000 Kč
    Nakoupím pro účely podnikání za 900.000
    Ty si podle tebe nemohu odepsat z daní a tak zaplatím daň z 1.000.000 Kč, což (velni zhruba) je 25%, tedy 250.000 Kč

900.000 + 250.000 = 1.150.000 Kč a teď mi ty nádhero vysvětli, kde mám vzít na daně chybějících 150.000 Kč

Naštěstí je to jinak:
    Vyfakturuji za rok 1.000.000 Kč
    Nakoupím pro účely podnikání za 900.000
    Zůstane mi 100.000 Kč, které zdaním (tentokrát je to už jenom 12%) a zbyde mi čistého výdělku 88.000 Kč za rok.

Nebudu zde rozepisovat podrobně, jak se co daní, kdy jsou jaké sazby a kde jsou jaké odpočty, to by bylo nejméně na týdem psaní. Ale z výše popsaného je doufám už jednou pro vždy jasné, co znamená "odečteš si to z daní".

A teď se ještě vrátím k tomu, jak moc je či není 40.000 Kč na software. XP prof. = cca 4.000, Adobe Photoshop cca 25.000 Kč, antivir cca 1.500 Kč, a pokud nechceš poštu spravovat na seznamu a nebo v ubohým Outlook Expresu, tak poštovní program cca 1.500 Kč. Plus nějaké další drobnosti, řekněme 8.000 Kč celkem je to právě 40.000 Kč. - Místo Mrkvosoftího Office použij OpenOffice.org, Adobe Reader je free, MP3 přehraješ v WMplayeru, který je součástí XP a dál už mě nic nenapadá, co bys mohl k práci potřebovat. A to jen ten Adobe Photoshop jsem sem použila jako zástupce některého, pro pracovní potřeby nutného, programu, jehož cena bude plus/mínus do stejné ceny (nepočítám ojedinělé případy mnohem dražších programů)

Tak, to je asi tak vše, co bych k tomu dodala. Nikdy už se tu nestavím, tak se ani neztrapňuj případnou rádoby chytrou odpovědí.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.