SpeedFan 4.52

Názor na software SpeedFan

• 19. 10. 2014 15:05

Walter (neregistrovaný)
    Při 50°C na procesoru v zátěži se nedá mluvit o přehřívání.... Běžná provozní teplota výkonných sestav se zátěží a superchlazením je klidně i kolem 75°C. Nicméně já jsem svoje tepelné problémy vyřešil zcela efektivně. Svoji starou skříň jsem vyhodil oknem a pořídil Zalman Z9+ se 7-mi ventilátory o průměru 14 cm a rychlostí otáček do 2500 RPM. U všech větráků které vzduch sají do skříně jsou velmi efektivní prachové filtry (velice lehce jsou odendat osát a zase nasadit) ve skříni je instalační prostor pro kabeláž za deskou takže káble nebrání proudění vzduchu (řízené proudění vzduchu ve skříni) na všech HDD jsou nasazeny 3 větráky o průměru 3,5 cm a zpředu celý dok chladí onen 140 mm FAN, aby se zamezilo přenosu vibrací na disky jsou instalovány pomocí speciálních antivibračních podložek, téže technologie je užito pro montáž fanů - žádné vibrace ani rezonance. Regulaci a případné vypínání větráků jsem vyřešil dokoupením HW utilitky do 5,25" pozice - sleduje 4 vybrané teplotní sektory naráz, celkem zvládne ovládnout až 14 větráků a všechny umí plynule gegulovat až vypnout! Při nárustu teploty nad nastavenou mez pro každou zónu zvláště vydavá různě nastavitelný zvukový alarm, ten taktéž když dojde k výpadku některého z větráků. Celá tahle hračka mě stála 2 300 Kč i  s dopravou a kabeláží ale teď při plné zátěži na osmijádroví i7 s taktáží na 3,8 GHz nevytáhnu teplotu nad 32°C na grafice (5 GB) při plné zátěži 37 - 39 °C na HDD teplota místnosti a všude jinde také RAMky jsou také každá zvlášť chlazena 2 modulárnímy fany na které je mocně foukán vzduch 140mm velkým větrákem.... jednou za měsích stačí jen osát filtry a do skříně se nedostane ani zrnko prachu, Takže pokud někdo řešíte regulaci fanů nebo přehřívání kompíku nemůžu doporučit nic jiného něž tohle....

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.