IncrediMail 2

Názor na software IncrediMail 2

• 21. 1. 2007 8:54

Jiří Vlasák (neregistrovaný)
    Dobrý den
    měl jsem potíže s nainstalováním češtiny do IM a nikdy se mi to nepodařilo.Když jsem asi před třemi roky začínal s počítačem,(nejsem nejmladší-76 let)odebíral jsem časopis Počítač pro každého. Tam jsou jako přílohy CD a na některém jsem objevil IM a zkusil nainstalovat.Je tam podrobný popis jak celpou operaci provést. Má to ale háček. Když stáhnete nabízenou verzi a jdete dále na češtinu, naskočí hláška, že program nejde počeštit, že je zastaralý a máte si stáhnout novější verzi.Zkoušel jsem to, kromě volně, tedy zdarma nabízených verzí češtiny i tzv "sponzorovanou", ale dopadlo to stejně a tak jsem to vzdal.Píšete, že problém někdy spočívá v používání Outloku a nebo v programu Pošťák.Mám v PC oba tyto programy. Outlok je součástí nainstalovaného programu WIN, pošťáka jsem si dal proto, že mě upoutalo oznámení na nový mail. Po prvním připojení PC jsem volil Tiscali a tam jsem získal také první adresu.Tu jsem používal dlouho, než se začaly projevovat potíže s odesíláním mailů.Potom jsem si zřídil novou adresu, tu používám nyní, a problémy s odesíláním přestaly.Ovšem při použití Incredi Mailu mě vždy naskočí hláška o chybě , že server nejde nalézt, popis a číslo chyby a neodešle se, vždy se to hlásí jako Tiscali i když nemám Tiscali jako výchozí. Mám v PC operační systém WIN XP Home, originál, řádně zakoupený.
    Mrzí mě, že nemohu používat IM, protože mám několik přátel se kterými si poměrně často dopisuji a rád bych jim ty dopisy nějak obveselil. Vzhledem k věku nemám s prací na PC příliš mnoho zkušeností a některé úkony jsou pro mě složitě pochopitelné. Programových verzí IM je na internetu ke stažení poměrně hodně, některé jsou ke stažení volně, zdarma, někdo tytéž prodává za značný peníz.Většina verzí ja v angličtině, což je pro mě k nepotřebě. Chodil jsem do školy za protektorátu a ještě tak bych snesl němčinu. Jenom je mi divné, když je vidět, že o IM je poměrně velký zájem, proč někdo nenabídne tento program rovnou v češtině. U některých jiných programů to šlo a jde.Proč se musí napřed stahnout v angličtině a potom teprve složitě počešťovat.
    Ještě jednou přeji dobrý den
    Jiří Vlasák

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.