Fitbook Linie Alfa 2.0

Názor na software Fitbook Linie Alfa

• 13. 7. 2006 21:10

studio Rathai (neregistrovaný)
    Děkuji za váš, názor i když je negativní. Rád bych se alespoň okrajově jako autor vyjádřil. Podle toho, co píšete, je zjevné, že se oblastí fitness zabýváte jako znalec. (nebo si aspoň myslíte, že ji znáte). Program vznikl z poznatků, které sem za dobu své praxe nabyl a nastudoval. V mém projektu osobního trénování je registrováno cca 500 osob. Prvotní myšlenka byla jen zavést Books mými poznámkami, který by mi ulehčil práci od neustálého opakování stovky stejných, často zcela základních informací. Co se týče Vašeho podnětu - ve fitness nic nového není. Tato oblast funguje tak jak je už 40let. Bohužel naprostá většina populace nemá žádné základy, protože už jen na ZŠ v tělocviku se dělají a učí s prominutím blbosti. Zářným příkladem je sedleh na čas navíc s uložením rukou v týl apod. To, že 90% učitelů TV by mělo jít raděj učit dějepis raděj nebudu rozebírat. Jen podotýkám, že zde se tvoří základy informací lidí.
    Všechny „suplementační novinky, zázračné stroje, nové tréninkové metody…“ jsou víceméně komerční fámy, nebo alespoň pro účely kondičního cvičení v 99% běžné populace nepoužitelné, či přímo komerčně klamné.
    Nebyl by pro mne problém napsat nějaká elektronická skripta podobná programu FitBook s hlubokým obsáhlým tématem pouze některé, zato specifické oblasti fitness, dietetiky, kineziologie či medicíny na bázi odborné studie. Bohužel si myslím, že by tomu nikdo kromě některého kolegy trenéra či lékaře, (který není zrovna zubař či psycholog) nerozuměl.
    Program byl a je tvořen kondičním cvičencům a zájemcům z řad začátečníků, kteří podle mě mají znalosti v tomto oboru na hranici nuly. Šlo mi tedy o to, dostat do lidí primární základní informace metodiky a principu. Opakuji základní. Co se týče praxe, již výše zmiňované kinezilogie svalové ergonomie, ta není předmětem tohoto programu. K tomu máme obdobnou elektronickou knihu se zaměřením na praktickou stránku fitness. Zde konkrétně u tohoto druhého programu s názvem BodyFit (jež je v nabídce slunečnice také) jsou data z odborného hlediska, jen v oblasti kineziologie a lokace svalové muskulatury na úrovni prvního ročníku skript lékařských fakult. Tak tedy pokud toto považujete z hlediska obsahu za „trapárnu“ pak Vám gratuluji k nadprůměrné informovanosti. Ze své praxe si pak přeji, aby takových bylo víc, bohužel zdaleka ne všichni jsou informovaní. Měl bych pak při práci se sportovní klientelou méně starostí s vysvětlováním…

Tomáš Rathai

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.