Avidemux 2.8.1

Názor na software Avidemux

• 16. 1. 2014 23:53

Paia (neregistrovaný)

Měl jsem na Win7x32 pár let verzi 2.5.1, která sice měla svý mouchy (dalo se z mpeg2 nahranýho z tv
    přes PVR2 od Winfast Leadtek převádět jen do xVid formátu v kontejneru AVI) a musel jsem vždycky
    zadat posun zvuku o -150 až -500 ms (jak kdy podle toho, z jakýho tv kanálu se nahrávalo), ale ten
    převod byl aspoň funkční tak, že ve výsledným ouboru byly zaznamenány i informace o kvalitě (rozměry,
    doba, bitrate) a udělala se náhledová ikonka.  systému jsem žádnej balík kodeků neměl a nemám, PVR2
    má svůj a přehrávám ve VLC a ten má taky svoje kodeky.

Protože jsem musel wokna přeinstalovat a dal jsem rovnou už 64 bitový, stáhnul jsem tedy nejnovější
    avidemux 2.6.7 v x64 verzi a zjistil jsem, že opět jde konverze jen do xVid (zkoušel jsem použít i MKV, MP4
    nebo H.264, ale ty vždy způsobily pád avidemuxu), ale výsledný soubor už nenese informace o délce,
    rozměrech a bitrate a neudělá se náhledová ikonka, mám tam jen ten "dopravní kužel" od VLCčka.

Mimochodem v ovladačích grafiky (momentálně catalyst 13.12 x64) mám zaplou podporu HW dekódování
    videa, ale to jsem měl i na x32 verzi, zkusím si pohrát ještě i s tím.

Takže ještě dám šanci verzi 2.6.7 x32, no a kdyby nefungovala, vrátím se k 2.5.1, která ale v x64 není,
    to až 2.5.5 kdovíproč označená jako r7200.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.